Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова е предложението на

...
 
Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова е предложението на
Коментари Харесай

Официално: Нинова вицепремиер, нейни хора - министри


 

Лидерът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова е предлагането на столетницата за вицепремиер и министър на стопанската система в бъдещия кабинет. Това оповестиха депутати партията след Националния съвет на столетницата.

По думите им пленумът е одобрил единомислещо кандидатурата ѝ, както и съдружното съглашение за сформиране на държавно управление.

" Тече подготовка за изключително съвещание на Народното събрание в понеделник. Ако успеем на следващия ден да подпишем това съглашение и в случай че мандатът се връчи в почивните дни, нищо не пречи в понеделник в края на деня да имаме кабинет ", съобщи Атанас Зафиров, като добави, че към този момент няма причина да не се върви напред към официализирането на обединението.

Останалите утвърдени оферти за министри на " алените " са Иван Иванов , който ще е номинация за поста министър на земеделието, Георги Гьоков – за обществен министър и Христо Проданов , претендент да оглави министерството на туризма.

Предложените имена за министри са доближени до Нинова, като за Иван Иванов това е втори опит да влезе в изпълнителната власт. През 2013 година той беше назначен от Пламен Орешарски за зам.-министър на вътрешните работи. Само няколко часа по-късно обаче вътрешният министър Цветлин Йовчев след изявления, съгласно които през 90-те години депутатът е работил за силовата формация " СИК " в Шумен.
Очаква се 4-те партии да сложат подписи под съдружното съглашение
Финалните текстове по съдружното съглашение за сформиране на държавно управление са подготвени. На лидерската среща сред четирите обединения Пр...



Снимка: Иван Иванов, БГНЕС

Припомняме, че съгласно съдружното съглашение, което пленумът на Българска социалистическа партия също би трябвало да утвърди, Агенцията за сигурност на храните и Агенцията по горите минават от земеделското министерство към премиера, а организацията за одита на средствата от еврофондовете към това ведомство към финансовия министър. 

На влизане на " Позитано " 20 критиците на Нинова споделиха пред публицисти, че биха я подкрепили за вицепремиер, само че значимото е да не е ръководител на Българска социалистическа партия.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР